Startpagina Home
Visie Scheveningen Bad 2020
 
Plan Visie Scheveningen Bad
Aanbieding Plan
Visie en uitgangspunten
Historie
Pleinen
Lijnen
Sferen
Verkeer en parkeren
Deelgebieden
Palaceplein en Bilderberg
Gevers Deynootplein
Pier
Circusplein
Boulevard en Strand
Overige Aandachtspunten
Uitgangspunten Gemeente
 
Comité
Download plan2020
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


 
   

Deelgebied B: Gevers Deynootplein

Het Gevers Deynootplein is een plein waar het verblijven en horecabezoek uitstekend is. De aankleding en uitstraling kunnen echter beter. De kiosk op het plein misstaat en de gevels van de begane grond aan de Gevers Deynootweg hebben een armoedige uitstraling. De Beide zijpleinen van het plein worden voornamelijk gebruikt als parkeerplaats. Door het dichtzetten van de arcades is er al een begin gemaakt met de oplossing voor de onaantrekkelijke hoeken waar iedereen zich aan ergert.

Kansen
De al aanwezige horeca met keukens uit verschillende windstreken en de beschutting tegen weer en wind als gevolg van de dicht op elkaar staande bebouwing maakt, dat dit plein na de boulevard en het strand het best functionerende plein van Bad is. De Kurhaus appartementen blijven bestaan, maar met een facelift zullen de gebouwen een eigentijdse uitstraling krijgen. Dit kan direct resulteren in een meer passende en terughoudende uitstraling t.o.v. het karakteristieke Kurhaus. Bij de facelift zijn prima diverse vormen van duurzame energie in te passen. De zijpleinen van het plein worden beter bij het centrale deel betrokken door deze niet meer te gebruiken als parkeerterrein.

De aankleding van het plein met natuursteen (marmer) zal een chiquere uitstraling geven. Een klassieke fontein en een moderne aanlichting van de gebouwen zal bijdragen aan de allure van dit plein. De kiosk wordt verwijderd.

Doordat de tram en het verkeer al op de kruising Badhuisweg/Gevers Deynootweg al grotendeels ondergronds zijn (zie deelgebied A en D) kan het plein visueel doorgetrokken worden naar het Holland Casino en Pathé. Deze functies versterken elkaar en bezoekers kunnen minder gehinderd door het verkeer van de lijn Circusplein ˝Gevers Deynootweg genieten.

Het kantoorgebouw BDO kan getransformeerd worden tot een designhotel. Tweede optie zou zijn slopen en terugbouwen van een eigentijds hotel op deze locatie. Eventueel zou ook het huidige North Sea gebouw kunnen worden getransformeerd tot een hotel.

Sfeer

  • Sjiek, klassiek

Functies

  • Horeca met internationale keuken
  • Woongebied
  • Hotel