Startpagina Home
Visie Scheveningen Bad 2020
 
Plan Visie Scheveningen Bad
Aanbieding Plan
Visie en uitgangspunten
Historie
Pleinen
Lijnen
Sferen
Verkeer en parkeren
Deelgebieden
Palaceplein en Bilderberg
Gevers Deynootplein
Pier
Circusplein
Boulevard en Strand
Overige Aandachtspunten
Uitgangspunten Gemeente
 
Comité
Download plan2020
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


 
   

C Pier

Een houten pier verbonden met een brug met het terras van het Kurhaus, genaamd de plezierpier, is afgebrand in WOII en uiteindelijk gesloopt.

Eind jaren 50 werd de bouw van een nieuwe Pier gepland, echter niet meer op de oude locatie voor het Kurhaus, maar op een locatie in het verlengde van de Zwolsestraat. Bij het ontwerp van het nieuwe overdekte winkelcentrum, dat in 1982 is geopend, heeft men bewust een ruimtelijke relatie willen leggen tussen het hoofdstation van het OV, de beide entrees van de Palace promenade en de entree van de Pier. Er zijn ook plannen geweest een fysieke verbinding tussen Palace Promenade en de Pier te realiseren, maar deze is er nooit gekomen.

Enige jaren geleden is de Pier door de eigenaar gerenoveerd. De aanzienlijke investering heeft echter niet het beoogde rendement opgeleverd. Daarmee is echter wel een grens bereikt voor verdere investeringsmogelijkheden en bereidheid in deze icoon van Scheveningen.
Het aanbod aan functies is gering, waardoor het accent ligt op toevalligheidbezoek.

Kansen
De entrees van de Pier en de Palace Promenade staan in elkaars verlegde, zodat realisatie van een droogloopverbinding mogelijk is. Het succes van de Pier hangt af van de manier hoe de bezoeker er kan arriveren. Vanuit de garage Palaceplein loopt men door de hoofdpassage van de Palace Promenade en geheel droog en verstoken van de gure wind kan men door middel van de "droogloop" op duinniveau oversteken naar de Pier, alwaar een "tapis rolant" is gemaakt om de lange afstanden gemakkelijk te overbruggen. De Pier krijgt voorzieningen waar men gericht naar toe gaat: een theater met concertfaciliteiten, een familieattractie à la Madame Tussaud en een uitgebreid wellnessaanbod van Vitalizee. In de Van der Valk horecagelegenheden is het goed toeven voor en na het bezoek aan genoemde gelegenheden. Doordat de 'oversteek' van Palace Promenade naar de Pier op duinniveau wordt gerealiseerd blijft de Boulevard vrij voor passanten en hulpdiensten. De balkons aan de zuidzijde zouden kunnen worden uitgebreid.
Wij vinden echter wel dat de gemeente duidelijk medeverantwoordelijkheid zal moeten nemen in de versterking van de icoonwaarde.

Sfeer

  • Entertainment met internationaal karakter

Functies

  • Theaters / concertzalen
  • Horeca gerelateerd aan entertainment
  • Welness
  • Familie entertainment