Startpagina Home
Visie Scheveningen Bad 2020
 
Plan Visie Scheveningen Bad
Aanbieding Plan
Visie en uitgangspunten
Historie
Pleinen
Lijnen
Sferen
Verkeer en parkeren
Deelgebieden
Palaceplein en Bilderberg
Gevers Deynootplein
Pier
Circusplein
Boulevard en Strand
Overige Aandachtspunten
Uitgangspunten Gemeente
 
Comité
Download plan2020
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


 
   

D: Circusplein

Het Circusplein met het Circustheater kent tijdens begin en afloop van voorstellingen in het theater veel bezoekers, ook voor de aangrenzende parkeergarage. Bezoek is nu alleen gericht op het Circustheater en heeft verder geen verblijfsfunctie. Verbinding met de andere pleinen wordt belemmerd door de verkeersbarrières op Badhuisweg, Nieuwe Parklaan en Gevers Deynootweg.

Door de dagelijkse congestie bij de parkeergarage kan de politie soms niet uitrukken in spoedgevallen.

Oorspronkelijke ideeën in de jaren 60-70 waren om een ondergrondse parkeergarage te realiseren, daar waar nu de Nieuwe Parklaan garage staat. Zo zou er een meer open en zichtbare relatie zijn met het Gevers Deynootplein. Uiteindelijk werd het de bovengrondse parkeergarage die wij nu kennen en ligt het Circusplein geheel afgezonderd.

Aan de overkant van het plein, op de hoek met de Harstenhoekweg staat nu een aantal lege, min of meer vervallen gebouwen en het bekende restaurant "Canton".

Kansen
Politiebureau slopen en de aangrenzende Parking Nieuwe Parklaan. Op deze locatie kunnen hoogwaardige woningen teruggebouwd worden met een hoogteaccent. De parkeergarage dient geheel vernieuwd en uitgebreid te worden, deels ondergronds, met een toegang vanaf de Nieuwe Parklaan, zodat opstoppingen vanaf de Gevers Deynootweg tot het verleden behoren.

De bezoekersfunctie en bewonersgarage worden gescheiden opgezet. Het Theaterplein krijgt een toevoeging van een kleinschalig cabarettheater t.p.v. restaurant 'Canton' en de aangrenzende vervallen hotels. "Canton" zou kunnen verhuizen naar het statige pand "Bali".

Ook de Lourdeskerk wordt in deze cultuur-/theatersfeer betrokken, bv door niet-Nederlandse cultuurvoorstellingen, gericht op expats.

Het theaterplein zelf krijgt een rustige doch feestelijke uitstraling met licht en groen. Buitenoptredens door diverse artiesten behoren tot de mogelijkheden.

Een nieuw politiebureau zou kunnen verrijzen op de voormalige tramremise locatie.

Op maaiveld niveau zijn er kansen om vanuit dit nieuw ingerichte en vergrote plein een betere relatie te leggen met het Gevers Deynootplein.

Sfeer

  • Verkeersluw theaterplein, cultuur en uitgaan

Functies

  • Theaterplein met:
    • Circustheater
    • Kleinkunsttheaters
    • Jong talent theaters
  • Woongebied
  • Parkeren