Startpagina Home
Visie Scheveningen Bad 2020
 
Plan Visie Scheveningen Bad
Aanbieding Plan
Visie en uitgangspunten
Historie
Pleinen
Lijnen
Sferen
Verkeer en parkeren
Deelgebieden
Palaceplein en Bilderberg
Gevers Deynootplein
Pier
Circusplein
Boulevard en Strand
Overige Aandachtspunten
Uitgangspunten Gemeente
 
Comité
Download plan2020
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


 
   

E: Boulevard en strand

De boulevard plus strand is het best functionerende plein van Bad. Alleen het deel ten noorden van de Pier wordt door bezoekers minder bezocht. Dit komt o.a. door het gevoel dat de boulevard stopt bij de Pier en de Palace Promenade. Komend vanaf Carlton Beach kijkt men aan tegen een rommelige berm langs de Zeekant met hekjes, parkeerplaatsen en onduidelijke veldjes. Het eind van de boulevard is een fietsenstalling. De kleinschalige winkels en horeca hebben onvoldoende aantrekkingskracht.

De afstanden tussen Zwarte Pad en Haven zijn fors. Van Bad tot Haven slenter je al gauw zo'n 6 á 7 km. Dit plein kent twee seizoenen, één met strandtenten en één zonder strandtenten. Beide seizoenen trekken zo hun eigen doelgroepen aan. Jaarrondexploitatie van de strandtenten zou niet alleen deze sfeer verknoeien, maar verslechtert ook de concurrentie van de vaste horeca in het niet zomerseizoen. Ook in 2020 zal het in het niet zomerseizoen rustiger blijven dan in het zomerseizoen.

Kansen
Het plein kent een grote diversiteit in horeca en retail. Door grotere bezoekersaantallen in het niet zomerseizoen kan de interesse en investeringsbereidheid van nieuwe, resp. bestaande ondernemers toenemen met als gevolg een grotere diversiteit in het aanbod.

Het noordelijke deel is de overgang van boulevard naar het duingebied en het hippe noorderstrand. De berm langs de Zeekant zou over de hele lengte een meer duinachtige uitstraling kunnen krijgen. Het volledig weghalen van de parkeervoorzieningen is daarbij niet gewenst. Ook de fietsenstalling zou meer in deze overgangssfeer van duin naar boulevard getrokken moeten worden.

Om het combinatiebezoek aan Scheveningen te verhogen moet de verbinding Bad-Dorp-Haven worden versterkt. Bijvoorbeeld met een moderne milieuvriendelijke vervoermiddel evenwijdig aan de kust, dat geen verbinding heeft met het bestaande OV-net. Bijvoorbeeld met een monorail over de boulevard, of elektrisch aangedreven voertuigen. Halteplaatsen onder andere op het Zwarte Pad, om de nadelige effecten van het opheffen van de parkeerplaats zo goed mogelijk te compenseren en bij het einde van de boulevard om meer bezoek aan het noordelijke deel te genereren.

Sfeer

  • Druk, dynamisch, gezellig, voor elk wat wils.
  • Divers aanbod horeca en retail
  • Noordelijk deel boulevard accent op overgang tussen boulevard en duin
  • Seizoenswisselingen duidelijk gemarkeerd.
  • Slenteren, zitten, mensen kijken

Functies

  • Horeca met live entertainment en retail
  • Wisselende evenementen/entertainment in beide seizoenen
  • Stimulans voor combinatiebezoek Bad Dorp Haven