Startpagina Home
Visie Scheveningen Bad 2020
 
Plan Visie Scheveningen Bad
Aanbieding Plan
Visie en uitgangspunten
Historie
Pleinen
Lijnen
Sferen
Verkeer en parkeren
Deelgebieden
Palaceplein en Bilderberg
Gevers Deynootplein
Pier
Circusplein
Boulevard en Strand
Overige Aandachtspunten
Uitgangspunten Gemeente
 
Comité
Download plan2020
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


 
    F: Overige aandachtsgebieden

In dit vlekkenplan hebben we ons door de tijdsdruk vooral geconcentreerd op de pleinen, de lijnen daartussen en de daarbij behorende sferen en functies. Er is echter nog een aantal te faceliften plekken, waarvoor we wel ideeën hebben, doch minder uitgewerkt. Dit zijn:
1. De tramremise, de studentenhuisvesting hotelschool en de parkeergarage Zwolsestraat;
2. Tramkeerlus Zwarte Pad en omgeving
3. Toegang tot zee en boulevard aan de zuidkant van het Kurhaus

Ad 1
De tramremise zal volgens de gemeente geen functie meer hebben zodra de Randstadrail volledig in Scheveningen in gebruik zal zijn. Dan zal deze een nieuwe bestemming moeten krijgen, waarin in ieder geval het politiebureau wordt opgenomen. De gemeente heeft hier ca 200 woningen gepland. Of dit aantal haalbaar is betwijfelen we echter, daar hoogbouw wel een enorme slagschaduw voor de tegenoverliggende woningen zal opleveren.

De aanwezigheid van de studentenhuisvesting SKOTEL van de Hogere Hotelschool is iets om te koesteren. Het gebouw kent echter een zeer gesloten gevel aan de Zwolsestraat en in combinatie met de tramremise geeft dit geen welkom gevoel langs de toegangsweg van Scheveningen.
Om de Zwolsestraat meer de uitstraling van entreegebied te laten krijgen zal de hele zuidelijke wand een facelift moeten ondergaan. Bij de herinrichting van de Zwolsestraat geniet een duinachtige uitstraling onze voorkeur.

De parkeergarage Zwolsestraat kent een grote capaciteit. Echter veel mensen vinden dat deze garage te ver van het strand vandaan ligt, waardoor de capaciteit helaas niet altijd benut wordt. Bij grote drukte, o.a. vuurwerkshows, is het kruispunt voor de uitgang een storende factor voor een soepele verkeersafwikkeling.

Om mensen te laten zien dat de garage Zwolsestraat op een korte loopafstand ligt en voor een betere verkeersafwikkeling, is het idee om aan het eind van de garage een 2e entree/uitgang aan de Zwolsestraat te realiseren. Via deze toegang zullen de niveaus -2 en -3 bereikbaar worden, terwijl via de huidige entree alleen nog maar niveau -1 bereikbaar zal zijn.

Ad 2
De tramkeerlus, het busstation en wachtplaats voor touringcars is een niemandsland, zonder enig andere functie. Hier beginnen echter wel de duinen. In de directe omgeving liggen aan de Zeekant en de Gevers Deynootweg een aantal kleinschalige hotels.
Voor de keerlus hebben we 2 ideeën. Het eerste idee is de bouw van 40 à 60 luxueuze appartementen voor empty nesters in duinvillaí's van 2 verdiepingen met ondergrondse bewonersparkeergarage. Een betere optie vinden wij echter om deze locatie primair als wachtplaats voor touringcars, shuttlebusjes en bussen te bestemmen, waar mogelijk aangevuld met een geringer aantal appartementen in bovengenoemde appartementvillaí's.
De kleinschalige hotels zouden kunnen worden opgewaardeerd.

Ad 3
De onduidelijke en rommelig ingerichte toegangen tot de boulevard aan de zuidzijde van het Kurhaus, vanaf het Gevers Deynootplein en vanaf de Gevers Deynootweg zullen heringericht moeten worden. De parkeerplaatsen op het zijplein zullen moeten verdwijnen.